Кафедра фінансів ПНУ – співорганізатор ІІІ міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених на тему “Актуальні проблеми розвитку фінансово-економічної системи: пріоритети та перспективи”

Кафедра фінансів Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника традиційно виступила співорганізатором ІІІ міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених на тему “Актуальні проблеми розвитку фінансово-економічної системи: пріоритети та перспективи”, що відбулася 19 жовтня 2023 року на базі Львівського торговельно-економічного університету.

До вітального слова були запрошені завідувач кафедри фінансів д.е.н., професор Омелян ЛЕВАНДІВСЬКИЙ та директорка Проектно-освітнього центру “Агенти змін”, к.е.н., доцентка кафедри фінансів Світлана КРОПЕЛЬНИЦЬКА . Омелян Тарасович засвідчив актуальність тематики конференції та коротко охарактеризував тенденції розвитку фінансово-кредитної політики та передумови, що стали основою для їх формування. Світлана КРОПЕЛЬНИЦЬКА наголосила, що в сучасних умовах вагомим джерелом фінансування стали грантові кошти, що дозволило зберегти відносну стабільність фінансової системи у надзвичайно складний час.

Із доповіддю на тему “Особливості формування та виконання місцевих бюджетів у сучасних умовах” виступив здобувач освітнього рівня магістр за спеціальністю 072 “Фінанси, банківська справа та страхування” Михайло СТРУК, науковий керівник д.е.н., професор, завідувач кафедри фінансів Омелян ЛЕВАНДІВСЬКИЙ.

Учасники конференції обговорили багато проблемних питань, які актуальні для сьогодення.