Екскурсія студентів кафедри фінансів в Головне управління статистики в Івано-Франківській області

18 квітня 2024 року студентки та студенти ІІ та IV курсів спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» відвідали Головне управління статистики в Івано-Франківській області. Для майбутніх бакалаврів було проведено навчальний семінар у формі лекційно-практичного заняття та екскурсії.

Захід організували доценти кафедри фінансів Оксана Цюпа та Михайло Білий.  Провели захід Юлія Макар – перший заступник начальника Головного управління статистики в Івано-Франківській області та Тетяна Мацюк – начальник відділу поширення інформації, комунікацій та моніторингу статистичної діяльності.

В ході семінару студенти ознайомились із основними напрямками роботи органів державної статистики, процесами статистичного виробництва, особливостями використання інформаційних технологій на всіх етапах організації та проведення державних статистичних спостережень, принципами поширення статистичної інформації. Учасникам та учасницям заходу було презентовано структуру та інформаційне наповнення офіційного вебсайту Головного управління статистики, окремі статистичні видання. Студенти також відвідали музей історії статистики, який діє в Головному управлінні статистики.

Студенти та доценти кафедри фінансів щиро дякують Юлії Макар та Тетяні Мацюк за професійно проведений семінар та надану можливість відвідати Головне управління статистики.