Викладачі кафедри фінансів д.е.н., проф. Щур Р.І. та к.е.н., викл. Мацьків В.В. взяли участь в циклі вебінарів «Освітньо-наукові пріоритети Польщі в сучасному інформаційному суспільстві»

Онлайн-зустріч була проведена за підтримки команди міжнародної науково-освітньої платформи «ОНОВЛЮЙСЯ». На семінарі обговорювалися новітні підходи до забезпечення якості вищої освіти, алгоритм розроблення, перегляду та удосконалення освітніх програм на основі сучасного інформаційного середовища та з врахуванням викликів продиктованих поширенням пандемії.

Загалом було проведено чотири секції, які присвячувалися актуальним питанням сьогодення.

Модератором першої секції «Сучасні пріоритети міжнародної співпраці України та Польщі»  був доктор філософії, мер гміни Громадка Даріуш Павліщі (Польща).

Головною темою секції було розвиток міждержавного співробітництва та вплив пандемії. Даріуш Павліщі на прикладі окремої територіальної громади, яку він очолює, показав шляхи розвитку адміністративної одиниці і можливості його використання при проведенні реформи децентралізації в Україні. Також були обговорені нові варіанти економічного співробітництва у період пандемії та після її закінчення.

«Методи управління часом» таку назву мала друга секція модератором якої став Марсін Кесі, доктор економічних наук Університету економіки в Бидгощі (Польща). Провідні науковці представили свої напрацювання з актуальних питань сьогодення, особливо в рамках дистанційної освіти.

Третя секція «Досвід поєднання освіти, науки і практики Польщі» модерувалася заступником мера міста Єленя-Ґура (Польща), аспірантом Вроцлавського економічного університету Пьотром Пачоскі.

В дружній атмосфері спілкування Пьотр Пачоскі поділився власним досвідом та запропонував колегам звернутися до можливостей віртуальної академічної мобільності, що дає змогу не переривати процес, а навпаки, продумати усі можливості для його впровадження саме у такій формі.

Остання секція «Нові методики підвищення кваліфікації для представників великого бізнесу».  Її модератор Войцех Сломка почесний професор, доктор технічних наук Калішська академія ім. Президента Станіслава Войчеховскего. Після кожного блоку був приділений час на відповіді спікерів на запитання від учасників.

Після завершення роботи секції розпочався міні-воркшоп «Роль емоційного інтелекту в освіті», якій представляла професорка Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, докторка філософських наук, методологиня освітніх програм, аналітикиня, сертифікована тренерка за програмами підвищення кваліфікації державних службовців «Антикризовий менеджмент у публічному управлінні», «Реалізація антикризовой стратегії у публічному управлінні», «Конфлікти, стреси, маніпулювання в службовій діяльності».

Завершилась робота семінару  дискусійною панеллю «Освіта й наука в сучасному інформаційному суспільстві: Україна – ЄС».