Шостий конкурс стартапів у Прикарпатському національному університеті

В університеті відбувся Шостий конкурс стартапів Наукового парку «Прикарпатський університет», в результаті якого 22 команди студентів представили свої бізнес-ідеї, а переможці отримали фінансування на розвиток власних стартапів.

Усім переможним історіям передувала клопітка праця – місяць навчань, обов’язкове проходження акселераційного курсу і 6 тренінгів, 2 з яких провели к.е.н., доцентки кафедри фінансів, фахівчині Проектно-освітнього центру «Агенти змін» ПНУ Світлана КРОПЕЛЬНИЦЬКА, Тетяна МИГОВИЧ, Тетяна СОЛОДЖУК.

Доцентка кафедри фінансів, директорка Проектно-освітнього центру «Агенти змін» ПНУ Світлана КРОПЕЛЬНИЦЬКА брала участь також роботі журі Конкурсу стартапів Наукового парку «Прикарпатський університет».

До складу журі ввійшли представники бізнесу, науки та інституцій громадянського суспільства, які підтримують розвиток креативних стартап-проектів молоді: генеральний директор Наукового парку «Прикарпатський університет» Роман БУБНА, член правління Бізнес Асоціації Івано-Франківська, координатор програми Стратегія розвитку міста Віктор ВІНТОНЯК, керівниця Благодійного фонду «Українська єдність» Людмила ПРОЩУК, доцентка кафедри управління та бізнес-адміністрування, начальниця Науково-дослідної частини Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ірина ГРИГОРУК, професор, завідувач кафедри фізики і хімії твердого тіла Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Любомир НИКИРУЙ, співзасновниця мануфактури SHUFLIA Марта КОНДРИН.

«Поєднання такої співпраці між структурними підрозділами університету та Науковим парком «Прикарпатський університет» – це безперечний успіх у розширенні можливостей комерціалізації креативних ідей нашої студентської молоді та їх інтеграції у бізнес-середовище Івано-Франківщини та поза її межі», – зазначила Світлана КРОПЕЛЬНИЦЬКА.

Приємно також побачити чергові результати вже не однорічної роботи фахівців Центру «Агенти змін» ПНУ, які навчають, мотивують та спрямовують молодь  задля успішної реалізації їхніх задумів. Так, спеціальною відзнакою та грошовим призом від Бізнес асоціації Івано-Франківська було відзначено стартап-проект «СКРИНЬКА СТАНІСЛАВОВА» наших магістрантів-фінансистів Андрія СІКАНА та Юрія ГУЛЕЯ, які нагадаємо були розробниками та успішними співреалізаторами проектів створення кемпінгово-наметового містечка “БАЙКИ БОЙКА” та веломаршруту «ДИКИЙ ШЛЯХ». Грошовий приз переможці використають, за їх словами, якраз на створення першої партії «Скриньок Станіславова».

Серед команд переможців також студентки спеціальності “Фінанси, банківська справа і страхування” Вікторія ВИКЛИНЕЦЬ та Емілія МАРИЧ, які у складі команди ЕНЕРГІЯ під керівництвом к.е.н., доц. кафедри фінансів Тараса СУСА презентували екологічний проект «Зелена долина» й окрім сертифікатів за успішно завершене навчання на акселераційній програмі отримали грошовий сертифікат на підтримку ідеї стартапу.

Інші учасники стартап проектів також продемонстрували високий рівень підготовки та презентацій власних проектних ідей, які вони мали можливість додатково пропрацювати на акселераційній програмі з настановами тренерів навчального етапу Конкурсу стартапів та  у супроводі досвідчених менторів, до складу яких увійшли викладачі різних структурних підрозділів, у тому числі доцентки кафедри фінансів Тетяна МИГОВИЧ і Тетяна СОЛОДЖУК.

Зокрема, Тетяна МИГОВИЧ – тренерка і менторка команди стартапу-переможця EcoPinoisol, к.е.н., доцентка кафедри фінансів Тетяна СОЛОДЖУК – тренерка і менторка команди стартапів-переможців Trans-ju.team та Mindshield.

Знаково, що завершальний день конкурсу стартапів було проведено в День Прикарпатського національного університету, адже саме університет дає можливість студентам повірити в себе і реалізувати свої інноваційні мрії.