Навчальна практика студентів 2 курсу спеціальності “Фінанси, банківська справа і страхування” 

З 2 по 16 лютого 2024 року студенти 2 курсу спеціальності “Фінанси, банківська справа і страхування” успішно проходили навчальну практику на базі Проектно-освітнього центру “Агенти змін” ПНУ.

Впродовж двох тижнів студенти мали змогу відвідати вебінари фахівців Центру, ознайомитись із інформацією про його функціонування та роботу команди.
Практика розпочалась із ознайомчого вебінару 5.02.2024, під час якого Директорка центру “Агенти змін” ПНУ, к.е.н., доцентка Світлана КРОПЕЛЬНИЦЬКА ознайомила присутніх із роботою Центру, зокрема щодо результатів у сфері проектної, навчальної, консалтингової діяльності.
Фахівчині Центру, к.е.н., доценти Тетяна СОЛОДЖУК, Тетяна МИГОВИЧ та Зоряна КРИХОВЕЦЬКА розповіли про завдання, які в рамках практики потрібно виконати студентам.
Серію окремих онлайн зустрічей в рамках навчальної практики розпочала фахівчиня проектко-освітнього центру, доцентка Зоряна КРИХОВЕЦЬКА.
Нею проведено вебінар на тему «Дослідницькі проєкти та можливості для дослідників та студентів». Звернуто увагу на роль дослідницьких проєктів для розвитку науки та забезпечення соціально-економічного розвитку держави, важливість проведення студентами досліджень у рамках курсових, кваліфікаційних та інших наукових робіт. Також запропоновано можливості пошуку актуальних конкурсів для дослідницьких проєктів та можливості для студентів щодо отримання грантів на навчання та стажування.
Наступний вебінар “Особливості розробки та реалізації соціальних проектів” провела фахівчиня Центру, доцентка Тетяна МИГОВИЧ. Вона розповіла про характерні ознаки соціальних проектів, їх складові та на прикладах описала, які ідеї можуть бути втілені у проектах для розвитку соціальної сфери.
 
Було звернуто увагу на складові аплікаційної заявки, опрацювання мети, завдань та заходів соціальних проектів.
На завершення фахівчиня , доцентка Тетяна СОЛОДЖУК провела вебінар “Рекомендації до підготовки міжнародних/транскордонних проектів”, охарактеризувала сутність, складові роботи команди міжнародних/транскордонних проектів, специфіку складання бюджетів , необхідність врахування великох кількості ризиків, а також особливості співпраці України з різними країнами для досягнення мети міжнародних/транскордонних проектів.
Як підсумок навчальної практики студенти повинні виконати ряд завдань та укласти їх у звіт на основі отриманої від фахівців інформації та самостійно опрацьованих матеріалів .