ВИКЛАДАЧКА КАФЕДРИ ФІНАНСІВ ВЗЯЛА УЧАСТЬ У ТРЕНІНГУ ДЛЯ ТРЕНЕРІВ У ПОТСДАМСЬКОМУ УНІВЕРСИТЕТІ

Доцентка кафедри фінансів, фахівчиня Проектно-освітнього центру «Агенти змін» ПНУ Тетяна СОЛОДЖУК взяла участь у щорічній програмі для тренерів Effectuation in Entrepreneur Coaching, що була проведена 26 та 27 вересня у Potsdam Transfer – Startup Service Потсдамського університету.

Протягом двох днів учасники вивчали нові підходи до консультування та навчання інноваційному підприємництву, менторингу підприємців-початківців із використанням принципів ефективності проф. Saras D. Sarasvathy.  Учасники ознайомилися із дослідженням науковиці, мали нагоду обговорити з нею особливості застосування принципів ефективності в реальних ситуаціях, вирішували практичні кейси для розвитку консультативних навичок, вчилися розвивати креативність, гнучкість і винахідливість у своїх студентів, дослідників і колег, що мають ідеї інноваційного підприємництва. Під час тренінгу навчилися практично застосовувати інструменти навчання та консультування Lego® Serious Play®, Sociometry, Effectuation Canvas та інші.

Безцінним досвідом стало спілкування з тренерами Potsdam Transfer – Startup Service Потсдамського університету, колегами та експертами з університетів Норвегії, Фінляндії та Німеччини, які розповідали про свій досвід і виклики, з якими стикаються під час консультування і роботи з стартаперами та інноваційними підприємцями.